Fredensdal - Åbent hus 18.10. kl. 10.00-12.00 - Pressemeddelelse!

17. oktober 2016

Fredensdal holder åbent hus med hestefødselsdag og lækre ”hestepærer”

De frivillige ved husmandsstedet Fredensdal, Vesterløkken, inviterer til åbent hus tirsdag den 18. oktober kl. 10-12. Målet med åbent hus er at skabe kontakt med eventuelle nye frivillige, men alle nysgerrige lokale såvel som turister er mere end velkomne. De frivillige byder på velsmagende ”hestepærer” og en god snak om det at være frivillig ved Fredensdal. Samtidig vil der for de almindeligt besøgende være spændende aktiviteter, såsom fejring af hesten Jokums 30-års fødselsdag, og gættekonkurrence om, hvor meget det største græskar, der har groet på møddingen de sidste 10 år, mon vejer. Den, der kommer nærmest, vinder en ”Luksushestepære” lavet med den lokale sort ”Figenpære”.

Frivillige ved Fredensdal

Fredensdal er en del af Samsø Museum, men formidling samt pasning af stedet og stedets flotte pryd- og køkkenhave og marker varetages af en stor kerne entusiastiske, dygtige og uundværlige frivillige i samspil med Samsø Museum.

En af de frivillige fra  ”Haveholdet ”  beskriver her nogle af de opgaver, man kan varetage som frivillig:

”Som frivillig får man oplevelsen af glade gæster, hyggelige dyr og et herligt frirum under åben himmel langt fra moderne larm og vrimmel. Der er mange små og store opgaver: man kan deltage i havepasning, sælge billetter, fortælle historier om stedet og livet i gamle dage, nørkle med de gamle landbrugsredskaber, passe marken osv. Man behøver ikke at knokle mere end, man lyster, til gengæld bliver man let bidt af det og får et godt sammenhold med de andre frivillige.”

Om Fredensdal

Fredensdal er et husmandssted ved Vesterløkken, der viser, hvordan hverdagen var for en husmandsfamilie tilbage i første halvdel af 1900-tallet. På husmandsstedet er der stuehus, stald og tilbygninger med store og små grise, køer, kalv, hest, høns og kyllinger, ænder, gæs og bier. På jorden omkring huset er der pryd- og køkkenhave. På engene omkring gården går husdyrene, og der bliver dyrket markafgrøder og gamle grønsagssorter, inkl. den berømte Samsø-kartoffel ”Sydens Dronning”. Hverdagen for den lille familie på Fredensdal er veldokumenteret, da husets herre førte dagbog fra 1909 til 1935.

Alle er velkomne!

Og hvis man ikke har tid til at komme tirsdag, holder Fredensdal almindeligt åbent torsdag den 20.10, kl. 10.00-12.00.

For yderligere informationer, kontakt Majken Fosgerau Salomonsen, 86592150 eller 24851314, mfs@samsoemuseum.dk

Se video om Husmandsstedet Fredensdal ved Vesterløkken, Samsø

Økomuseum Samsø - Museumsvej 10, 8305 Samsø, tlf. 86 59 21 50, email: info@ecomuseum-samso.dk